Home Furtun de nivel
Furtun de nivel
Furtun de nivel PDF Imprimare Email
Furtun de nivel
Scris de mihaela86   
Miercuri, 22 Iunie 2011 06:51

Un furtun de nivel este un instrument de precizie foarte des utilizat. In constructii si amenajari interioare un furtun de nivel are un rol foarte important. Un furtun de nivel este format dintr-un furtun si doua tuburi transparente. Acestea sunt marcate milimetric si atasate la capete. Un furtun de nivel functioneaza dupa o anumita tehnica.

Astfel, sistemul unui furtun de nivel este umplut cu un lichid (cel mai frecvent este umplut cu apa) si functioneaza dupa principiul vaselor comunicate. Acest lucru inseamna ca apa va avea acelasi nivel la ambele capete ale acestui furtun de nivel. Conditia ca un furtun de nivel sa functioneze corespunzator este aceea sa nu aiba aer in el. Cu ajutorul unui furtun de nivel se poate stabili un nivel, adica o cota, care se transmite folosind nivelul apei din furtun pe toata lungimea casei.

Un furtun de nivel este, de obicei utilizat de tamplari, zidari, zugravi, topografi, dar si de metalurgisti. In amenajearea unei camere, daca este cazul, un furtun de nivel trebuie folosit pentru fiecare colt al camerei in parte. De obicei, un furtun de nivel este fabricat din materiale plastice de foarte buna calitate.Un fiting de furtun fara filet poate fi achizitionat din orice magazin de specialitate. Atunci cand il achizitionati trebuie sa stiti si ca un furtun de nivel trebuie sa fie transparent pentru ca utilizatorul acestuia sa poata observa cu precizie diferentele. Un furtun de nivel poate fi utilizat si pentru transportul lichidelor. Asadar, daca achizitionati un furtun de nivel pentru a masura nivelul placilor unei camere, nu va ganditi ca nu il mai puteti intrebuinta si la alte lucruri. Un furtun de nivel are un pret accesibil si nu are nevoie de o intretinere deosebita.


Pentru ca un furtun de cauciuc de nivel sa aiba o durata de viata lunga, tot ce trebuie sa faceti este sa-l feriti de temperaturi prea ridicate si de lovituri sau zgarieturi. Daca dintr-un furtun de nivel se scurge apa, atunci acest furtun de nivel devine imposibil de folosit. Repararea sau lipirea unui furtun de nivel nu este indicata, decat daca doriti sa folositi acest furtun de nivel numai pentru transportul de lichide; pentru scopul pentru care a fost creat el nu mai este functional.

Ultima actualizare în Luni, 09 Mai 2011 08:32
 


Sondaje

Sunt folositoare informatiile de pe site?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com